lauantai 26. maaliskuuta 2016

Tämän viikon kiertopisteet


Ennen pääsiäislomalle loikkaamista laskettiin hieman munilla ja pupuilla höystettyjä matikan juttuja. Ensimmäisen laskettiin munia ja pohjustetaan kymmenylitystä. Kun laatikko on täynnä, laitetaan kansi kiinni. Kymppi on täynnä! Mutta jäikö jotakin vielä ylikin? Nämä munat taisivat muuten olla sen edellisessä jutussa mainitun Musta kanan munia. Sen verran omituisen muotoisia munat olivat!😉
Pupupelissä sai piirtää pupulle lisää jäseniä aina jos kahden nopan summaksi tuli pariton luku. Ensimmäisenä pupun valmiiksi saanut olisi voittaja. Parittomien ja parillisia lukuja olemme käyneet läpi koko lukuvuoden aikana luettelemalla ja havinnoimalla lukuja. Nyt ne alkavat useimmilla olla hyvin hallussa! Tämä peli piti muuten pelata loman kanssa kotiväen kanssa loppuun! Joten nopat vain heti esiin!!

Erityisopeharjoittelijamme oli suunnitellut lapsille kauppaleikkipisteen. Osan kanssa kahden tavaran yhteisummaa ja päästiin jo yli kymmenenkin! Tarkkana piti olla, ettei kauppias ollut huijarikauppias...Kiitos harkkarille!

Ja sitten metsästettiin vielä munia...Kuka ehti lätkäistä nopeimmin kymppiparimunan?

Iloista pääsiäistä kaikille! Muistakaahan laskea, montako suklaamunaa tulee syötyä!

Kana tuli kylään harjoittelijan kanssa!


Luokassamme on useamman viikon ollut harjoittelijatyttö, joka on aivan muutaman viikon päästä valmistumassa lähihoitajaksi. Niina on harjoittelussaan osoittanut olevansa omatoiminen ja määrätietoinen kasvattaja. Meille on ollut hänestä paljon apua ja iloa. Ennen pääsiäislomaa Niina piti koko luokalle toimintahetken, joka oli kaikille erityisen mieluinen. 

Ensin Niina luki lapsille sadun Musta kana, jota muut kanat hieman pilkkasivat. Musta kana osoittautui kuitenkin mainioksi kansaksi, sillä se muni aivan erityisiä munia. Niistä tuli kuninkaan suosikkimunia!



Sadun jälkeen vierailulle luokkaan tuli toinen persoonallinen kana, joka oli kova tanssimaan. Lapset pääsivät sitä kokeilemaan. Jokainen sai myös kertoa, millaisen munan he itse ajattelivat hetken päästä maalata.

Ja sitten hommiin! Munan maalaaminen vaati keskittymistä, sillä munat olivatkin oikeita ja niistä piti pitää tarkasti huolta, jotta eivät menisi rikki.

Ja näin upeita tuli meidän omista munista!!


Ja tässä vielä ihana hetki kahden oppilaan kesken. Kun työt olivat valmiit, tarjoutui toinen oppilas lukemaan toiselle ääneen kirjaa. Ja vielä näin ihanassa kolopaikassa!😊 Lämmin kiitos Niinalle mukavasta tuokiosta!

Pääsiäisaskarteluja!







Taas matikkaa

Kuvien ja juttujen perusteella voisi luulla, että luokassamme on vain matikantunteja, mutta näin ei tietenkään ole! Jotenkin vain kamera on osunut käteen juuri näillä tunneilla. Toiminnallista tekemistä on toki muillakin tunneilla. Yritämme ottaa seuraavaksi kameran mukaan niillekin tunneille!😊
Tässä kuitenkin tutustutaan paikkajärjestelmään. Asia oli itse asiassa lapsille jo hyvin tuttu, nyt se vain esitettiin tällaisessa muodossa.

Yhteenlaskua, yhtä monta, enemmän , vähemmän, jakaminen tasan kahdelle....
Ja kun viimeksi täytettiin kukkaro kympillä , nyt päästiin jo kahteen kymppiin.

Ja sitten vielä geolaudoilla erilaisia kuvioita mallista.

Matikkaa maaliskuussakin



Tämän kerran kiertopisteillä pohdittiin yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia loogisilla paloilla. Sitten harjoittelimme keräämään kukkaroon kymmenen euroa mahdollisimman monella eri tavalla. Kolmanneksi pohdimme mittaamista. Miksi saman asian mittaamisessa tuli erilaisia mittaustuloksia? Millä kannattaisi asioita mitata? Ovatko pituus ja paino mitattavissa samalla lailla?

lauantai 12. maaliskuuta 2016

Matikan kiertopisteillä

Loogisilla paloilla nopeasti maaliin. ( Varga Nemenyi)

Mittaamista eri tavoin.



Ja kukkaroon kymmenen euroa monin eri tavoin.