Tuntoaistimme toimi hienosti! Myös kuuloaisti testattiin, kun opettaja arvuutteli erilaisia ääniä. Kuuloaisti oli myös käytössä, kun piti liikkua kulkueen äänen ohjaamana. Aistit olivat hyvässä käytössä ja kaikilla oli mukavaa!
Ekaluokkalaisen arkea. Kurkkaa katsomaan, mitä koulussa tehdään. Blogi on linssi vanhemmille koululaisen päivään, vinkkilinkki muille opettajille ja päiväkirja pienelle ekaluokkalaiselle. Tervetuloa meidän luokkaan!
tiistai 31. maaliskuuta 2015
Aistit terävinä ;)
Meidän luokka vauvoina :)
Meidän luokassa on viime viikkoina tutkittu ihmistä. Erityisen mielenkiintoista oli tutkia itseään ja luokkakaverinsa vauvana. Jokainen sai tuoda kouluun oman vauvakuvansa ja yhdessä vanhempien kanssa täytettiin paperille tietoja omasta vauva- ajasta. Koulussa sitten arvailimme kuka on kukin ja jokainen sai kertoa itsestään vauvana. Myös Olipa Kerran elämää - sarjan ohjelmat elämän synnystä herättivät monia kysymyksiä ja tarinoita. :)
sunnuntai 22. maaliskuuta 2015
Ykköset, kymmenet ja sadat!
Kun monena, monena matematiikan tuntina olimme keskittyneet kertolaskuihin, otimme vaihteeksi kymmenjärjestelmävälineet käyttöön ja mietimme lukuja sekä sitä, mistä luvut muodostuvat.
Vaikka suurin osa tunnista tehtiinkin hommia välineillä ja numerokorteilla, ehtivät melkein kaikki saada matikan kirjan aukeamankin tehdyksi - taisi siis olla melko helppoa hommaa ;)
Opettaja sanoi luvun ja oppilaiden tuli pareittain muodostaa luku välineillä sekä numerokorteilla.
Vertailimme myös lukuja keskenään ja mietimme, onko esimerkiksi luku 509 suurempi kuin 499, vaikka jälkimmäisessä luvussa kymppejä onkin yhdeksän ja ensimmäisessä luvussa ei yhtään. Konkretia auttoi tässäkin ja välineillä tehdyistä luvuista oli helppo päätellä, kumpi luvuista oli suurempi!
Hajotimme lukuja satoihin, kymmeniin ja ykkösiin ja mietimme, miten nämä matematiikassa merkitään. Esimerkiksi luku 365 koostuu kolmesta sadasta, kuudesta kympistä ja viidestä ykkösestä ja lasku voitaisiin merkitä 300+60+5=365.
Vaikka suurin osa tunnista tehtiinkin hommia välineillä ja numerokorteilla, ehtivät melkein kaikki saada matikan kirjan aukeamankin tehdyksi - taisi siis olla melko helppoa hommaa ;)
sunnuntai 1. maaliskuuta 2015
Perjantain kiertopisteet!
Luokkamme on jo melkoisen taitava ja itseohjautuva kiertopistetyöskentelyssä. Ohjeet on opittu kuuntelemaan kerrasta niin, että kun on aika kiertää pisteeltä toiseelle, tietävät oppilaat jo mitä kullakin pisteellä pitää tehdä. Harjoitus tekee siis mestarin tässäkin asiassa!
Ennen kiertopisteitä lämmittelimme kertolaskuilla. Oppilaat pelasivat pareittain kivi, paperi, sakset -peliä niin, että viimeisellä käden heilautuksella sormista muodostetaan jokin luku ja sitten parin kanssa kilpaa lasketaan sormista muodostunut kertolasku.
Tässä kertolasku 5*10=50...
Ja tässä 4*10=40.
Peliin tuotiin haastetta ottamalla molemmat kädet mukaan!
Ensimmäisellä pisteellä harjoteltiin taas hajotelmia. Tällä kertaa kilpailtiin aikaa vastaan: iPadille laitettiin ajastin päälle ja oppilaat kilpailivat vuorotellen kuinka monta "hajotus-ranskista" he ehtivät minuutissa sijoittaa oikeille paikoilleen. Muut oppilaat toimivat tietenkin tarkistajina!
Toisella pisteellä pelattiin kertolasku-pullonpyöritystä.
Kolmannella pisteellä tutustuttiin geometrisiin muotoihin tekemällä mallin avulla erilaisia kuvioita geolaudalle. Kun kuvio oli valmis, laskettiin kulmien määrä ja etsittiin sen avulla kuviolle oikea nimi!
Helppoa hommaa! ;)
Viimeisellä pisteellä harjoiteltiin kertolaskuja iPadin pelillä Whiz free, joka onkin ollut oppilaiden suosikki viime aikoina. Peli ottaa aikaa kauanko menee laskea 10 erilaista kertolaskua ja ilmoittaa myös sen, kuinka monta kymmenestä laskusta meni oikein :)
Upeaa ;)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)